Blog om fertilitet

Af Malene Poulter

Derfor er din fertilitet det
vigtigste i min verden!

Malene Poulter 30. okt 2020

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Da vi fik diagnosen ’uforklarligt barnløs’ efter 2 år med negative graviditetstests, var jeg knust.

Jeg vidste ellers allerede en hel del om ernæring og følte jeg havde prøvet ALT: Spiste sundt og økologisk, fik min motion, tog diverse kosttilskud og havde godt styr på cyklus.

Vi skulle nu overveje, om vi ville i behandling, og jeg var skrækslagen ved tanken om kunstige hormoner, nåle og den følelsesmæssige rutsjebanetur, der ville følge med.

Min tiltro til det konventionelle system kunne efterhånden også ligge på et meget lille sted. Det eneste spørgsmål de stillede mig i udredningsforløbet var, om jeg havde et stressende job. Der var ingen vejledning at hente i form af livsstilsændringer vi kunne prøve, eller nogen tale om kost og ernæring. Jeg var ærligt talt rystet over, hvor overfladisk deres tilgang var.

Jeg synes derfor også det var totalt useriøst, at de ville tilbyde os den proces, de havde som standard, uden at vide, hvad der reelt var problemet, siden vi ikke kunne blive gravide.

Jeg besluttede derfor, at jeg ville prøve en helt ny strategi, som jeg selv var kommet i tanke om. Jeg ville give det 3 måneder, og lykkedes det ikke at blive gravid, så måtte vi starte behandling.

Jeg satte alt ind på den nye strategi, og stod forundret med en positiv test allerede i første cyklus!

Forestil dig den vilde følelse det var, efter lange 2 år, uden skyggen af en lillebitte positiv streg nr. 2!

Det gik dog i sig selv igen efter et par dage, men jeg var stadig himmelhenrykt! Endeligt var der tegn på, at det nok skulle kunne lykkedes en dag! Jeg fortsatte derfor ufortrødent med min nye strategi og 2. cyklus var der saftsuseme gevinst igen! 2 cyklus i streg med en positiv graviditetstest! Fuldstændigt vanvittigt!

Det blev heldigvis til en sund graviditet og en skøn og rask lille pige, som vi fik i vores arme en smuk decemberdag i 2013.

Det var altså ikke babystøv eller kinesiske urter, der blev min redning. Det var en helt pragmatisk tilgang til hvordan min krop fungerer, og den samlede sum af en masse baggrundsviden jeg havde samlet gennem årene om sundhed, og hvad der kan stå i vejen for at kroppen kan blive gravid.

Midt i lykkerusen over, at det endeligt var lykkedes os at blive gravide, dukkede der også en kæmpe undren op!  

Hvorfor gøres der ikke mere i offentligt regi, for at hjælpe barnløse par til en sund graviditet, inden behandling startes op? Hvorfor kigger de ikke dybere i livsstilsfaktorer end stress alene? Hvorfor taler de ikke om den rigtige ernæring, når man gerne vil være gravid?

Ikke kun for at få en positiv test, men jo også for at få en ukompliceret graviditet og et sundt og raskt barn. Folsyre og reducering af stress-faktorer gør det ikke alene. Der er masser af evidens for, at andre tiltag øger chancerne for en graviditet.

Jeg besluttede derfor at blive den manglende brik i puslespillet, som jeg ville ønske, jeg selv havde mødt på min egen fertilitetsrejse.

Én, som kunne se de huller, der var i min egen livsstil, i forhold til at opnå en sund graviditet. Én som forstod de følelser, der dukker op, når man måned efter måned udelukkende har fået negative tests. Èn, som kunne guide mig igennem junglen af kost og tilskud, så jeg ikke behøvede at bruge 200 timer på google, for at finde min næste redningsplanke, som så alligevel endte med at være penge ud af vinduet.

Siden da har viden om naturlig fertilitet været min passion, og jeg har læst alt hvad jeg kunne få fingrene i om emnet. Når det kommer til naturlig fertilitet, kan den rigtige viden og tilgang nemlig gøre en kæmpe forskel for resultatet.

Derfor er det blevet min mission, at hjælpe så mange kvinder som overhovedet muligt til en positiv graviditetstest.

…Og derfor er din fertilitet blevet det vigtigste i mit liv!

Malene underskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *